Bondesson spetsar konkurrensen – vilka får sitta på läktaren i morgon?

Blogg

Se där ja. Den historiska säsongen har inte ens hunnit börja förrän det händer grejer på spelarfronten. Nu på förmiddagen blev det nämligen klart att KIK lånar in backen Jakob Bondesson från Rögle BK.

Tyringeprodukten spetsar därmed till konkurrensen ytterligare och med Bondesson i ”rostern” har KIK nu nio backar som ska slåss om sex ordinarie platser. Gath och Lilja ska ju sedan utse en ”sjundeback” också medan ”Extraplayern” oftast brukar vara en forward. I så fall innebär det att två backar tvingas stå helt utanför premiärtruppen i morgon. Mitt tips är att Joel Werner blir en av dem som petas till i morgon.

För inte ställer man över en inlånad SHL-back? Eller? Gör man inte det så tror jag att Amil Krupic också kan ligga i riskzonen.

Micke Johansson har haft problem under försäsongen och missar definitivt premiären i morgon. Han har inte fått klartecken för spel från läkaren. Utan Micke har KIK 14 forwards kvar och med fyra kedjor och en extraspelare innebär det att en forward får stå utanför laget i morgon. Gath och Lilja har med andra ord en del att klura över innan de tar ut premiärlaget.

19.00 i morgon. Då gör vi historiskt nedsläpp i Kristianstads Ishall.

Det känns…häftigt.

/Mackan

Mikael Gath har angenäma problem inför premiären.